Ledvinky odblaníme, důkladně umyjeme a naložíme do mléka nejlépe přes noc. Druhý den je opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a orestujeme. Podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme, okořeníme kmínem a dusíme doměkka asi půl až třičtvrtě hodiny. Když je maso měkké, vlijeme záklechtku z mléka a mouky, povaříme pět minut, přidáme šlehačku, prohřejeme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek